Sunteti abonat(a) la newsletterul omikron.ro.
Adaugati adresa de email info@omikron.ro in Address Book pentru a primi in continuare newsletterul cu noutati de la
omikron.ro.

 

 

23 Mai 2018

 

Noutati OmiKont – Update Declaratia 112

 

Începând cu data de 23.05.2018 este disponibil online un kit de actualizare la versiunea v.2.8 rev.13, ce cuprinde principalele modificări utile generării Declaratiei 112, versiune ce este valabilă începând cu depunerea pentru luna aprilie 2018.

În data de 22/05/2018, cu doar 3 zile înainte de teremul limită, ANAF a publicat o versiune nouă pentru Declarația 112, versiune care este valabilă începând cu depunerea lunii aprilie 2018 INCLUSIV. Nimic nou, am putea spune.... nu este nici prima și nici ultima dată când noi contribuabilii suntem tratați astfel. Oare ce minți luminate ale ANAF consideră oportun în a opera modificări de structură asupra D112, cu doar 3 zile înainte de termenul limită de depunere ?!?

Modificările aduse asupra Declarației 112 privesc inclusiv formatul fișierului XML, prin adaugarea de câmpuri noi, motiv pentru care ORICE declarație generată pe o versiune anterioară NU POATE FI VALIDATĂ.

 

Începând cu data de 23/05/2018, este disponibil acest nou kit de update, ce conține, ca principale modificări, actualizări aferente modulului de salarizare, privind completarea și depunerea Declarației 112.

NOU!! Odată cu noua versiune pentru D112, a fost inclus în declarație un câmp nou, în care se precizează dacă asiguratul este persoană exceptata de la plata CAS și CASS la nivelul salariului minim. Această setare (de altfel existentă de multă vreme în OmiKont) vine și reglementează, la nivel de DUK Integrator, verificările pentru baza, respectiv cuantumul aferent CAS/CASS. Asta înseamnă că NU MAI SUNT ACCEPTATE DIFERENȚE pentru valoarea CAS și CASS, diferențe care, în versiunile anterioare, erau considerate avertizări. VĂ RECOMANDĂM să urmăriți cu atenție mesajele pe care le obțineți la validarea fisierelor XML cu DUK Integrator și să verificați inclusiv avertizările.

ATENTIE: să vă asigurați că aveți ultima versiune pentru validator (DUK Integrator), altfel se vor genera erori la depunerea declarației.

***************************************************************************************************************

FOARTE IMPORTANT:

1. Fiind vorba de modificări operate într-un termen atât de scurt, versiunea pentru OmiKont disponibilă incepând cu această dată NU CONȚINE modificările cerute de calcularea, reținerea și declararea contribuțiilor pentru CAS și CASS aferente veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală (drepturi de autor), a contractelor de activitate sportivă, veniturilor realizate în baza contractelor de arendă sau a veniturilor din asocierea persoanelor fizice cu persoane juridice conform titlului II sau III din Codul Fiscal sau conform Legii nr.170/2016, privind impozitul specific.Vă asigurăm că depunem TOATE EFORTURILE pentru a implementa aceste modificări în sistemul OmiKont cât mai repede cu putință.

2. Deoarece această versiune de update vine cu o serie de modificări fără de care nu se poate genera, valida si depune nici o Declarație 112, vor fi afectați majoritatea utilizatorilor noștri. Este foarte posibil ca, în perioada imediat următoare, să fim asaltați de solicitări din partea acestora pentru asistența în completarea procedurilor de update. Vom trata toate cererile în ordinea venirii lor și vă recomandăm, în situația în care aveți nevoie de asistență, să faceți o programare în acest sens. Cunoaștem importanța și necesitatea urgentării realizării acestui update, însă vă rugăm să ne acordați încredere, înţelegere şi respect reciproc. Mulțumim tuturor celor care înțeleg scopul nostru și apreciază efortul depus !

 

Pentru a descarca această versiune de update puteți apela acest link sau direct din browser-ul dumneavoastră la adresa: http://www.omikron.ro/update/OmiUpdate.exe. În situația în care aveți nevoie de asistență în instalarea și utilizarea acestui kit de update puteți apela Serviciul de Asistență Clienți.

IMPORTANT: Recomandăm să efectuați o salvare (back-up) INAINTE de lansarea oricărei proceduri de update. Este foarte important în situația restaurării sistemului în cazul unui update eșuat.
În cazul în care, în timpul unei proceduri de update, apar mesaje de eroare, contactați de urgență Serviciul de Asistență Clienți pentru a afla modul în care puteți continua.

 

Info OmiKont – date de contact

 

Pentru a lua legatura cu noi, puteți folosi numerele de telefon fix 031.42.55.892, respectiv 031.42.55.893, împreună cu numerele de telefon mobil corespunzătoare astfel:

 

        COTFAS IONUT

0786.101.839

        DOBRE BIANCA

0786.101.840

Info update

 

 

Versiunile de update sunt disponibile în cadrul serviciilor de actualizări legislative și upgrade, pe baza de contract. În lipsa unui astfel de contract, versiunile de update sunt disponibile DOAR contra cost. Încheierea unui astfel de contract vă acordă dreptul de a descărca, instala și utiliza orice update pentru versiunile de OmiKont disponibile, în perioada valabilității contractuale. În plus, pe langă aceste servicii, beneficiati de asistență tehnică și suport specializat din partea echipei noastre.

În situatia în care cumulați facturi neachitate, cu o întârziere mai mare de 30 de zile de la data scadentă a facturii, accesul la aceste servicii va fi restricționat, reluarea accesului făcându-se numai după ce se va face dovada achitarii tuturor restanțelor la zi.

 

SC Omikron Software International SRL
CIF:
RO16474221
Reg.Comertului:
J40/8866/2004
Adresa de corespondenta:
Str.Vidin nr.54A, Etaj 2, Sector 2 Bucuresti 023789
Telefon: 031.42.55.892; 031.42.55.893
Mobil: 0786.101.839
e-mail: contact@omikron.ro

 

 

Daca nu vizualizati corect acest e-mail click aici.

 

Daca doriti sa nu mai primiti emailuri de la omikron.ro, trimiteti un e-mail cu subiectul DEZABONARE la info@omikron.ro.